OPIS MASAŽE

PROTIBOLEČINSKA MASAŽA

Glavobol, bolečine v križu, ishias, bolečine med lopaticama, bolečine v rami.

Glavobol

Glavobol se lahko pojavi zaradi različnih vzrokov: cervikalni ali cervikobrahialni sindrom, vozli v vratu, nepravilna drža,… Pritisk na bolečinske točke na obrazu sprosti bolečino.

Ishias

Nervus ischiadicus je največji živec v telesu in oživčuje celo nogo. Masiranje prožilnih (bolečinskih) točk sproti in omili bolečino.

Bolečine v križu

Nastanejo zaradi nepravilne drže pri sedenju, vstajanju iz sedečega položaja. Masiranje z ogrevanjem predela v križu in učenje pravilne drže pri vsakdanjih opravilih.

kontraindikacije

V katerih primerih ne smemo na protibolečinsko masažo

Protibolečinska masaža je kombinacija sprostilne masaže, pritiskanje na bolečinske (prožilne) točke na določenem delu telesa in vaje za krepitev, sprostitev in razteg bolečega dela telesa.

V nekaterih primerih, ki so našteti spodaj, se protibolečinska masaža odsvetuje.

Priporočam, da se pred protibolečinsko masažo posvetujete z izbranim osebnim zdravnikom in na prvo masažo prinesete vse izvide preiskav in diagnozo.

  • hernia discus
  • nevrološke motnje
  • migrena
  • vnetja, kožne bolezni
  • povišana temperatura
  • oteklina, bolečina, rdečina, omejeno gibanje

Zaradi hitrejšega in bolj stresnega načina življenja, je priporočljivo občasno razbremeniti telo tudi s terapevtsko masažo. Na ta način lahko težave omilimo ali jih celo preprečimo.

Ena masaža izboljša stanje za nekaj dni, z več masažami v razumnih presledkih, se odpravijo tudi dolgotrajne kronične težave.