DOSTAVA IN PLAČILA

ZNESEK PAKIRANJA IN POŠTNINE

Znesek poštnine velja za pakete znotraj Slovenije.

Za pakete in pisma znaša poštnina po trenutno veljavnem ceniku Pošte Slovenije (plačilo po predračunu).

V ostali Evropi je poštnina 7 Eur, v Ameriko 10 Eur in po ostalih celinah 12 Eur.

Pakete trenutno dostavlja Pošta Slovenije.

Ko je naročilo potrjeno in plačano, se izdelek, ki je na zalogi, odpošlje TAKOJ. Čas dostave je navadno od 1-3 dni.

Vsako oddano in potrjeno naročilo, se obdela TAKOJ oz. v 24 urah (izjemoma in redko lahko pride do odsotnosti, ki jo objavimo na prvi strani).

Če ste naročili poseben izdelek po vaših željah ali pa izdelka ni na zalogi, potrebujem 3-7 dni časa za izdelavo. Za nujne primere nas lahko kontaktirate tudi na info@loopart.si.

NAČINI PLAČILA

Plačilo je možno:

po predračunu na račun LoopArt, Anita Stojanović Pevc, s.p., TRR: SI56 0510 0801 5756 478 (ABANKA d.d.).

V ceni izdelka DDV ni obračunan, na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Po oddaji naročila in elektronski potrditvi naročenega, imate izdelke rezervirane 5 dni od potrditve naročila, v tem času se poravna predračun oz. se dogovori za paket po povzetju, kasnejše dobavljivosti ne zagotavljamo več.

SPLOŠNI POGOJI

  1. Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletnega mesta loopart.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in na podlagi priporočil GZS. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine loopart.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

  1. Prodajalec / upravljalec

Spletno mesto LoopArt je spletna trgovina s kvačkanimi, pletenimi in šivanimi modnimi dodatki in oblačili ter dodatki za dom, ki so ročno izdelani na sedežu podjetja LoopArt, v Sloveniji. Za kupce in njihove želje ter pomoč pri izbiri skrbi Anita Stojanović Pevc.

Naziv podjetja: LOOPART, poslovno svetovanje, Anita Stojanović Pevc, s.p.

Naslov: Valjavčeva 9, 4000 Kranj

Davčna številka: 53529103

Matična številka: 7248725000

E-pošta: info@loopart.si

Telefon: 00386 40 574 005

TRR: SI56 0510 0801 5756 478 (ABANKA d.d.)

  1. Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje podatke o podjetju: kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon), bistvene lastnosti izdelkov, dostopnost izdelka, pogoje dostave (način, kraj in rok dostave), cene ki že vsebujejo davek, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih odstopa; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

  1. Dostava

Poštnina in čas dostave

Oddano naročilo v košarici se obdela TAKOJ oz. še isti dan (razen, če pride do odsotnosti, ki jo objavimo na prvi strani).

Ko je naročilo potrjeno ter predračun poravnan, se izdelek odpošlje TAKOJ. To znaša navadno od 1-3 dni. Če gre za izdelek po naročilu ali izdelka ni na zalogi, potrebujem 3-7 dni za izdelavo. V nujnih primerih nas kontaktirajte na info@loopart.si.

Pakete trenutno dostavlja Pošta Slovenije.

Znesek pakiranja in poštnine:

Za pakete in pisma znaša poštnina po trenutnem veljavnem ceniku Pošte Slovenija (znesek je prikazan na predračunu, plačilo po predračunu).

Znesek poštnine velja za pakete znotraj Slovenije.

Po ostali Evropi je poštnina 7 Eur, po Ameriki 10 Eur in drugje po celinah 12 Eur.

  1. Načini plačila

Plačilo po predračunu na račun LoopArt, poslovno svetovanje, Anita Stojanović Pevc s.p., TRR: SI56 0510 0801 5756 478 (ABANKA d.d.).

Po oddaji naročila in elektronski potrditvi naročenega, imate izdelke rezervirane 5 dni od potrditve naročila, (v tem času se poravna predračun oz. se dogovori paket po povzetju), kasneje dobavljivosti ne zagotavljamo več.

  1. Izdaja računa

LoopArt po odpremi izdelkov priloži račun v paket, in sicer v obliki davčno potrjenega izpisa iz blagajne. V primeru osebnega prevzema na stojnici, prejme kupec natisnjen račun v roke.

V ceni izdelka DDV ni obračunan, na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

  1. Odstop od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema paketa, prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe (velja samo za izdelke oz. naročila dražja od 20 Eur), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov: info@loopart.si. V primeru odstopa od pogodbe kupec na lastne stroške, v roku 14 dni od poslanega obvestila, na e-naslov vrne izdelek po pošti na naslov: LoopArt, poslovno svetovanje, Anita Stojanović Pevc s.p., Valjavčeva 9, 4000 Kranj.  Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Ravno tako izdelka ne sme uporabljati do odstopa pogodbe. V primeru, da je kupec prejel poškodovan ali uničen izdelek, naj to takoj sporoči na e-naslov info@loopart.si.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru, ko je izdelek narejen po naročilu kupca, ali pa ga je le-ta že uporabljal in zato ni primeren za nadalnjo prodajo.  Vračilo kupnine bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine kupcu se izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun.

  1. Reklamacija / stvarna napaka

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke, ponudnik pa jih brezplačno nadomesti z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži. Vrnjeni morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom.

Če prejeti izdelk ne ustreza lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti prodajalca v roku osmih dni od datuma prejema izdelka. Podjetje LoopArt  ne odgovarja za napake, ki se pokažejo po šest mesecih od prejema izdelkov.
Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako na info@loopart.si ali pisno na naslov – LoopArt oz. omogočiti, da izdelek Anita Stojanović Pevc osebno pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

  1. Možnosti izvensodnega reševanja sporov in druga pravna sredstva

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) potrošnike obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIsRPS. Spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo tukaj.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 08.03.2017.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV – POLITIKA ZASEBNOSTI

Osebne podatke uporabnikov trgovine LoopArt hranimo in z njimi ravnamo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse osebne podatke hranimo v tajnosti in jih ne posredujemo tretjim osebam brez vašega predhodnega pisnega privoljenja. S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke hranimo in uporabljamo za namene arhiva, statistike ter neposrednega trženja. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za pošiljanje novic o ponudbi in drugih oglasnih sporočil. O tem nas obvestite na info@loopart.si.

V primeru naročila na LoopArt novičke vaš posredovani e-poštni naslov in imena podlagi soglasja obdelujemoz namenom splošnega obveščanjao vseh storitvah, akcijah in člankih objavljenih pod rubriko Prispevki. Od prejemanja e-novic oz. obveščanja se lahkokadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetih sporočilih ali nam pišete na info@loopart.si.

Pri urejanju spletne strani skušamo zagotavljati točnost in ažurnost informacij. Kljub temu pa je kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake v informacijah popolnoma izključena in ne odgovarjamo za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na tej spletnih strani.

Pridržujemo si pravico, da vse informacije, ki so vključene ali dosegljive na tej spletni strani kadarkoli, brez predhodnega opozorila spremenimo. Vsebine, objavljene na tej spletni strani, nimajo značaja uradnega dokumenta, razen kadar je to posebej navedeno. Prav tako ne odgovarjamo uporabnikom za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi tehničnih težav, oziroma zaradi nezmožnosti dostopa do spletne strani ali nezmožnosti uporabe informacij, ki se nahajajo ali izhajajo iz spletne strani.

Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega našega soglasja.